lauantai 17. heinäkuuta 2010

12.7

Tänaseks olin kokku leppinud et läheme Emmaga Helsingisse, Nelli juurde. Nelli pakkus meile mahla ja pirukat. Nelli on just tagasi tulnud 1,5 kuud kestvalt pulmareisilt, kus nad käisind Jaapanis, Austraalias, Fidzi ja kuskil veel aga igatahes kadestamist väärt. Tahtsin minna vaatama Helsingis olevat Kierretyskeskust, mis pidi olema suurem, kui Espoo oma. Oli see suurem aga ma ei ütleks et seal midagi väga erilist oleks olnud, mina sealt igatahes midagi ei ostnud.
õues oli taas kord nii soe, uudistes öeldi et Soomes mõõdeti täna 33,9 kraadi, mitte küll Helsingis aga usun et ega see siin ka väga kaugel ei olnud.
Siis kui juba linnas olime pidi ju ka kirbuturul väike tiir teha, sealt tuli ostetud Emmale üks mänguasi ja Beritile mobiiltelefonile hello kitty vidin, niiet Tiiu hakka aga lapsele mobiili ostma, et tal oleks see kuhugi panna :D.
Mikko oli vahepeal poes käinud, siis kui koju tulin tegime endale salatit, seekord proovisime kreveti salatit, retsepti võtsin siit Alguses proovisime ilma "punase melonita" see vist on arbuus, sest mina ei tea mingit muud punast melonit, aga maitse ei olnud päris see. õhtul hiljem käisin veel kiiresti poes, ostsin arbuusi ja Apenzeller juustu (selline varbavahe juust) ja siis oli salat peaaegu et täiuslik... nüüd muidugi kui selle retsepti otsisin et siia panna, panin tähele, et me unustasime muna! Homme äkki peaks proovima munaga.
Õhtul vaatasime veel ühe Wallanderi filmi, see on selline kriminull.

Tänään oltiin sovittu, että mennään Helsingin tapaman mun kaveria Nellia. Nelli tarjoili meille ihana lohipiirakka ja mehua. Nelli oli just tullut tahasin 1,5 kk kestäneeltä häämatkalta, missä ne kävi Japanissa, Australiassa, Fidzi ja kuka tietä vielä missä - käy kateeksi ainakin. Halusin käydä katsomassa Helsingin Kierretyskeskusta, mikä pidi olla isompi kun Espoon. Oli se varmaan isompi, mutta en löydänyt mitään ostamisen arvosta sieltä täällä kerta.
Ulkona oli taas kerran niin lämmin, uutiksissa sanotiin että jossain päin suomea mitatiin tänään 33,9 astetta lämmintä, se ei ollut kyllä Helsingissä mutta uskon että meilläkin ei ollut kaukana siitä numerosta.
Sitten pidi käydä kirpputorilla pikkaisen katsomassa mitä sieltä löyduisi. Löysin sieltä Emmalle yhden lelun ja Beritile hello kitty kännykäkorun. Niin että Tiiu sun pidä rupea hänelle kännykä ostaman että olisi minne laita :D
Mikko oli tässä välissä käynyt kaupassa ja kun tultiin kotiin tehtin itselleen salatti, täällä kerta katkarapu salatti resepti on otettu täältä. Kokeiltiin alussa ilman sitä punasta melonia, mikä varmaan on vesimeloni? mä en ainakaan tiedä mitään muuta punasta melonia, no maku ei olnut ihan kohdalla. Illalla kävin vielä nopeasti kaupassa ja ostin vesimelonia ja Apenzeller juustoa, silloin oli salatti melkein täydellinen... nyt tiedenkin kun etsin sen reseptin huomasin että unohtetin laita muna... no pidä joskus kokeilla munan kanssa.
Illalla katsotiin vielä yksi Wallanderin leffa



lahe tool
hauska tuoli
Nelli toodud kingitused reisilt
Nellin tuomat lahjat matkalta

4 kommenttia:

Tiiu kirjoitti...

Kas ma seni võin seda mobiiliripatsi enda telefoni külge ripuatda pliiiis ;-)

Triin kirjoitti...

no sa pead selles suhtes oma lapsega läbirääkimisi pidama

বিশ্ব বিখ্যাত মনিষীদের সেরা উক্তি kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
বিশ্ব বিখ্যাত মনিষীদের সেরা উক্তি kirjoitti...

Md tahasin