maanantai 26. heinäkuuta 2010

22.7

Täna hommikul oli taas pakkimine plaanis, seekord on meil plaanis auto nina keerata Pärnu poole. Eile sain sms, et minu remontti viidud telefon on juba valmis, käisime sellel järgi ja selgus, et ma ei pidanud selle eest midagi maksma, sest see läks garantiisse, isegi kui ma ei olnud neile mingeid pabereid näidanud, sest minul lihtsalt ei olnud neid kaasas. Koht kuhu ma remonttida viisin oli Staadioni Mobiiltelefonid oü, teenindud oli viimase peal ja kõik toimis. Soomest ma ei oleks kuskilt saanud nii head teenindust ja odavat, isegi kui ma oleksin maksma pidnud siis oleks maksnud 150 krooni umbes, Soomes oleks ehk sooja naeratuse selle raha eest saanud :D

Tänään aamulla oli taas pakkausta tiedossa, täällä kerta oli suunnitelmissa kääntä auton nokka kohti Pärnua. Eilen sain tekstiviestin, että mun korjauksessa oleva puhelin on valmis, käytin hakemassa se ennen kun ruveti kohti Pärnua ajelemaan. Selvisi että en joudunut maksamaan mitään siitä, koska oli mennyt takuseen vaikka minulla ei ollut mitään papereita mukaana. Paika minne vein oli Staadioni Mobiiltelefonid oü, palvelu oli hyvää ja kaikki toimi. Suomessa en olisi mistään saanut semmoista palvelua ja jos olisin joudunut maksamaan, sekin olisi ollut n 150 kruunua, suomessa olisin ehkä lämpimän hymyn silla rahalla saanut.



No igatahes Pärnu ootas, sättisime oma reisi nii, et Emmal oleks magamise aeg ja nii see läkski hästi rahulikult, Emma ärkas just kui sõitsime üle Pärnu linna piiri. Ööbime hotellis Tervis Spa hotell on tore ja viisakas. Spa ei kuulu hinna sisse aga ei ole ka eriti kallis. Iseensest spa kui selline on arvatavasti suhteline mõiste, siin on üks suur bassein ja teine lastele aga siis on igasugu lisa asju nagu jaapani vann (kus vesi on 55c), mullivann ja eri saunasid nagu soola saun ja infrapuna. Riietusruumidest saavad minult küll ühe suure miinuse, seal on meestele ja naistele ühine riietusruum ja seal on proovikabiine kus siis riied vahetatakse. No aga kui on selline ilm nagu täna siis lähed kõigepealt tõmbad oma higisele kehale trikoo selga ja siis dussiruumi kus selle uuesti ära võtad?? ajuvaba, hotellis võiks olla hommikumantlid, et saaks otse minna hotelli toast spasse, siis ei ole vaja ka neid mõtetuid proovikabiine kasutada.

No Pärnu odotti, valitsetin matkustusaika niin että Emmalla olisi nukkumaaika, niin matkustus meni rauhallisesti ja hiljaisesti. Emma heräsi just sopivasti kun tultiin Pärnuun. Oltin öita Tervis spa hotellissa. Spa ei kuulunut siihen hintaan, mutta ei se ollut kauhean kallis. Tässä spa-ssa oli enemmän panostettu kaikenlaisin saunoihin( suola ja infrapuna ja kaikenlaisia perus saunoja). Täällä oli kaksi allasta iso ja lasten allas, poreallas ja sitten oli semmoinen Japanilainen kylpy, missä vesi oli n 55c. Pukuhuoneistaan ne saavat yhden ison miinuksen, sielä oli vaan yksi pukuhuone kaikille, missä oli kaapit ja sitten oli semmoisia koppeja missä pysty vahtaa vaatet. Esim tämmösellä säällä menet ensin vaihtaman uimavaatet päälle hikiselle iholle, sitten menen suihkuun ja otat ne taas pois ja sitten pääset allasosastolle. Huoneissa olisi voinut olla aamutakit, että olisi saanut mennä suoran huonesta.

Jõudsime täna ka sööma, kuulsin just eile kuulnud ühest heast kohvikust Pärnus ja plaan oli see üles otsida, see ei olnud otse seal keskuses, mis ilmselt oli hea, sest olime ainsad soomlased seal hetkel. kohviku nimi oli Supelsaksad. Toit oli hea, meie sõime risoto ja pasta ja loomulikult magustoiduks kooki.

Ehitiin tänään myös syömään, kuulin juuri eilen yhdestä kahvilasta minne kannataisi mennä, suunnitelmassa oli löydä se. Se ei ollut ihan siinnä keksuskatun varrella ja se oli hyväkin, koska siellä ei ollut enemmän turistejä kun me. Kahvilan nimi on Supelsaksad. Ruoka oli hyvää, me kokeltiin risottoa ja pasta ja tiedenkin kakkuja.







õhtu läks suhteliselt raskelt, Emma jonnis jälle ja ei aidanud miski, mõtlesin ta siis magama panna aga loomulikult meie tuba oli sisehoovi kus oli baar ja kõva muusika, mis lõppes alles kuskil 22 paikku, kui hakkas sadama ja siis ka meie neiu jäi magama.
Mikko väitis, et Emma oli täna seisnud hetke iseseisvalt! Mina seda veel ei näinud aga vaatab äkki näidatakse minule ka.

Iltaa meni vähään vaikeasti, kun Emma oli itkunen ja tiedenkin ei autanut myös se, että meidän ikkunat oli sisäpihalle ja siellä oli baari ja kova musikki. Musiki loppui joskus 22 maissa ja silloin Emma myös nukahti. Mikko oli tänään nähnyt miteen Emma seisoi hetken ilman tukea, minä ei ole vielä nähnyt mutta ehkä minulolekin näytetään kohta.


õhtul oli ka äikest, kui lähemalt vaadata siis pildile on jäänud väike äike
illalla oli ukkosta, jos tarkaan katsoa sitten kuvassa on ukkosnen

Ei kommentteja: