perjantai 30. heinäkuuta 2010

27.7

Täna oli plaanis minna Haapsallu aga hommikul otsustasimegi et läheme hoopis Tallinna vanalinna jalutama. Käisime söömas St. Patric´s pubis, olme seal ka varem söönud. Seal oli ilmselt vahetunud menüü, toit oli hea aga mitte super, teenidus oli sõbralik aga natukene koba, tellisime endale eelroaks kanad taignas aga need toodi koos toiduga, ma ei teagi kas nad kujutasid ette et ma tellisin need lapsele või mida...

Tänään oli suunnitelmissä mennä Haapsalun, mutta aamulla päätetinkin mennä Tallinnan vanhaan kaupunkin kävelemän. Käytin syömässä St. Patric´s pubissa, missä ollaan syöty myös aikaisemmin. Siellä oli ilmeisesti vaihtunut meny, kun ruoka oli hyvää mutta ei enää tosihyvä. Palvelu oli ystävällinen mutta vähään kumma, kun alkupalat tuotin sama aika kun ruuat, en tiedä kuviteliko ne että tilasin kanat taikinassa lapselleni tai jotan...


Magustoidu plaanisime süüa sokolaadi kohvikus kus me oleme käinud väga mitu korda, esimest korda siis kui kohtusime esimest korda. Kohviku nimi on Chocolaterie de Pierre.

Jälkiruuat käytin syömässä suklakahvilassa, missä ollaan kans käyty tosi usen. Käytin itseasiassa siellä kun tavatin ensimäista kerta. Kahvilan nimi on Chocolaterie de Pierre.Kui hakkasime tagasi autole kõndima panime tähele, et Rotermanni Elevaatorihoones on Nõukogude aegne näitus ja otsustasime ka seal käia. Pilet oli 75krooni. Minul igatahes tuli lapsepõlv meelde.

Kun käveltin takasin autolle huomatin Rotermanni Elevaatorihoones on Neuvostoliitto aikainen näyttely ja pätetin käydä vilaisemassa sen. Lippu oli 75 kruunua. Minulle ainakin tuli lapsus mielen.
Selline auto meil oli ainult kollane
Semmoinen auto meillä oli vaan keltainenSellised olid joogiautomaadid, kust kõik jõid. Sinna pandi kas 3 või 5 kopikaline ja siis sai valida kas selline limonaadi sarnane või sooda vesi. Jaa see koht kus see klaas on tagurpidi, loputati külma veega klaas enne kui järgmine kasutas - hügieniline ja puha!

Tämmöset oli juomautomatit,mistä kaiki joi. Siihen laitetin 3 tai 5 kopikallinen ja sitten sai valita joko limsa tapasen juoman tai sitten kuplaveden välilla. Ja se paikka missä se lasi on nurinpäin on paika missä huuhteltin lasi ennen suravan henkilön käyttöä kylmällä vedellä - nyt kun mietti jak!


kooli vorm
koulu uniformu
Õhtul oli veel söögi tegemise plaan, meil oli suvilas valminud suvekõrvits millele oli vaja midagi teha, otsustasin sellise haklihamussaka kasuks

Illalla oli vielä ruuan laito, mökilla oli kasvannut kesäkurpitsa ja siitä piti keksia jotain, päätin tehdä semmoisen jauheliha-mussakan


Viru keskuses oli minujaoks uus pood
Viru keskusessa oli minulle uusi kauppa
2 kommenttia:

Sammacco kirjoitti...

Kivan matkakertomuksen olet tehnyt! Me ajateltiin myös lähteä lomalla Viroon ja Pärnuun, tosin matkaa ja hotelleja ei ole vielä varattu... Mutta ajateltiin että Pärnun rannat voisivat olla lasten kanssa aika kivat.

Triin kirjoitti...

suositelen ehdotomasti