maanantai 19. heinäkuuta 2010

14.7

Täna proovisin mida Emma võileivaga teeb, määrisin leivale toorjuustu ja lõikasin tükkideks. Kõigepealt oli vaja vaadata mis serviirist toitu pakutakse ja võileivatükid olid sobivasti mööda lauda laiali, siis prooviti neid mööda lauda määrida ja osad visati maha, et näha kui kiirelt kukuvad jms. Põhimõtteliselt sai aru küll mis võileivaga tehakse ja sõi isegi paar tükki. Sodi ja koristamist oli loomulikult meeletult, Mikko oleks vist juba närvivapustuse saanud, tema meelest on liiga sodi juba siis kui Emma kuivikut sööb :D
Päeval käisime kiirelt veel ujumas ja siis läksime maasikaid korjama. Kuna Emmaga maasikate korjamisest ei tuleks midagi, siis Emma läks vanaema juurde mängima ja me korjasime neile ka maasikaid. Espoos on selline maasika korjamise koht, kus saan korjata ja siis maksad nii palju kui oled korjanud. Parim selle juures on see, et samal ajal kui korjad saab ka süüa ja inimesi keegi ei kaalu :D. Hiljem kodus tuli loomulikult teha kohustuslik maasika tort, selle suve teine.

Kokeillin tänään mitä Emma tekee voileivan kanssa, voitelin leivän tuorejuustolla ja leikasin palaisiksi. Enis asiaksi pidi katsoa minka merkisesta astiasta ruoka tarjoillaan ja sen jälkeen olikin joo koko ruoka sopivasti pöydällä. Sitten kokeiltiin voidella pöydä sillä ja kokeiltiin miten nopeasti ne tippu lattialle jms. Periaattessa ymmärsi kyllä mitä voileivalla tehdään ja muutaman palasen sai suuhunkin. Sotkua ja siivoamista oli kyllä ihan mieletomasti. Mikko varmaan olisi joo ihan hermoromahduksen äärellä, koska hänen mielesta on joo ihan riitävasti sotkua, kun Emma syö hapankorppua.
Päivällä käytiin vielä nopeasti uimassa ja sen jälkeen mansikoita poimimaan. Emman kanssa kun ei tule mansikoiden poimisesta mitään, sitten häne meni mummolaan ja me kerätiin niille mansikoita siitä hyvästä. Espoossa kun on kartannon marja, mistä pysty kerämään ja sitten maksa siitä mitä on keränyt. Hyvää siinnä on se, että samalla voi myös syödä ja sitä kukaan ei punnitse paljon itselleen on painoa tullut lisä :) Illalla sitten oli tiedenkin mansikka kakun teko, tämän kesän toinen.
Imestasin mis toimub kui kassid olid kõik õues ja täidsa ärevil. Naabrite kass, kes aegajalt lastakse vabalt jalutama oli tulnud meie aia kaudu. Ei saanud teda enam pildile, kuna oli juba jätkanud teekonda aga meie kiisud veel uurisid ja vaatasid ärevil.

Ihmettelin aamulla mikä on tapahtunut, kun kissat oli pihalla ja ihan täponöissä. Naapureiten kissa kuka aina välillä käy kuljeskelemassa oli tullut meidän pihan kautta. En saanut häntä enää kuvaan kun oli jo jatkanut matkaa, mutta meidän katit oli vieläkin ihan ihmeissä.

Ei kommentteja: