perjantai 23. heinäkuuta 2010

19.7

Täna oli siis kauaoodatud reisi päev. Hommik läks suht rahulikult Emma magaski kelle 8ni, selle asemel, et kell 7 üles tõusta nagu tavaliselt. Mikko ärkas temaga üles ja ma jäin pikutama, ei suutnud kuidagi ennast voodist üles ajada. Kuskil kella 9.30 paikku ärkasin ise ka üles, siis jõin kohvi ja hakkaski lõpplik pakkimine jms pihta. Emma otsustas mitte magada täna päeval, see tegi elu natukene raskemaks aga saime hakkama. Kell 13.00 startisime kodust, oli nii palju asju mida oli vaja autosse mahutada aga kuidagi need ikka mahtusid, loodetavasti kui tagasi tuleme saame midagi ikkapoest osta ka.

Tänään oli siis pitkään odotettu matkapäivä. Aamu meni aika rauhallisesti, kun Emma nukkui melkein 8 saakka, sensian että herätä niinkuin ykensä 7 -ltä. Mikko heräsi hänen kanssa ja mä jäin vielä hulimaan, en jotenkin vaan jaksannut herätä. Joskus 9.30 maissa heräsin ja aamupalan jälkeen alkoi aas pakkausta ja paikkojen siivomista. Emma päätti olla nukkumatta ennen kun lähetiin, mikä teki elämän pikkaisen vaikeammaksi. 13.00 lähetiin kotoa, niin paljon oli asioita, mitä pidi saada autoon, toivon mukaan saadan palumatkalla myös mahtuman jotain ostoksia.


Laev oli täidsa täis, Emma tukkus autos ennem mingi 30 minutit aga enamus laevareisist möödus jonnides, mõtlesin alguses et läheme istume lastenurgas aga see oligi Staril nii piseke, et sinna ei mahtunud.


Laiva oli ihan täynä, Emma nukkui autossa jonkun 30 minutia ja enemistö laivamatkasta meni kiukutellessaan, mietitiin alussa, että mennään Starilla lasten nurkkaukseen, mutta se oli niin pieni ja sinne ei oikei mahtunut.

Kui laev kohale jõudis ja autosse läksime Emma jäi kohe magama, naljakas jutt, kogu laeva reis jonnis. No igatahes Tõnu aitas meil asjad üles kanda nii ei olnud vaja mitu korda joosta edasi tagasi viiendale korrusele. Meile kui tähtsatele külalistele oli söök valmis tehtud ja Emma sõi ka hea isuga vanaema keedetud kartuleid ja hakklihakastet. Tiiu tuli meid ka kaohe vaatama tõi Emmale kingituseks ühe puzzle ja meile jäätist mmm oli hea jäätis, suutsin juba unustada mis jäätis see oli aga hea oli ikkagi. Jätsime siis veel neiu vanaema hoolde ja käisime ruttu poes igasugu häid asju ostmas, see on nii naljakas kui siia jõuab siis ei tea mida kõike ära ostaks ja sööks.

Kun laiva tuli Tallinna ja mentiin autoon, nukahti Emma taas heti, kiva-kiva koko laiva matka kiukutteli. Tõnu autoi kantaa tavarat ylös, niin ei tarvinnut juosta monta kerta ylös-alas viitenteen kerrokseen. Meille kun tärkeille vieraille oli ruoka laitettu valmis, Emmakin söy hyvällä ruokahalulla peruna ja jauhelihakastiketta. Tiiu tuli meitä katsomaan, ja Emma sai lahjana uuden puzzlen ja toi meille jäätelön, mikä oli hyvää, mutta unohtin joo mikä jäätelö se oli. Jätetiin Emma vielä hetkeksi isoäidin katsotavaksi ja käytiin nopeasti kaupassa herkku ostoksilla, aina kun tänne tullaan pidä käydä ostamassa kaikkea.
Emmale tuli kaasa väike mänguasjakast
Emman pieni lelulaatikko

Ei kommentteja: