sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Tv-n huono vaikutus...

Telkkaristaan alkoi Ullan unelmakakku ohjelma ja oli huono vaikutus heti. Minulle tuli semmoinen leipomisen hinku että oksat pois. Tänään oli heti pakko päästä kaupaan ostaman erilaisia tarvikeitä että saisin leipoa jotain hyvää. Päätin leipoa porkkana muffinsejä ja oikein laitta kermatkin päälle.
Laitan tänne lingin mistä otin ohjen, sen verran tekin omat muutokset että jätin pähkinat pois ja kuorutuksen lisäsin vispikerman.


Tv-st algas uus sari Ulla unistustekook ja oli selline paha möju, sest mul oli kohe täna vaja poodi joosta ja osta igasuguseid jubinaid. Otsustasin teha porgandi muffineid ja kreemi ka peale.

tõlgin siia retsepti ära, publiku soovil:
Porgandi  muffinit 12 tk

4 - 6 (n. 300 g)porgandit riivitult
4 dl jahu
3 dl suhkurt
2 tl küpsetuspulbrit
1 1/2 tl kaneeli
3/4 dl mandlitükke
100 g margariini sulatatult
3 muna

peale:
1 pk toorjuustu
2dl vahustatavat koort
suhkurt, sidrunimahla või essentsi

koori ja riivi porgandid. Sega kõik kuivained omavahel. Sulata ja jahuta rasv.

Klopi munad lahti ja sega kokku riivporgandi ja rasvaga. Lisa kuivained samal ajal segades. Jaga taigen muffinsivormidessa.  200 kraadi umbes 20 minutit

vahusta koor ja lisä teised glasuuri ained kaunista jahutatud muffinit.


 
Viime viikonloppuna harjoittelin kk loppua varteen pullan leivonta, kun lupautuin leipoa talkoisin. Kokelin omenabostonia ja sinne tuli kyllä voita enemmän kun laki salli, mutta oli hyvää. 

Eelmine nädalavahetus tegin yle pika aja saia ja proovisin öunabostonit ehk pidusaia. Sinna tuli palju vöid aga oli ka hea. Proovisin, sest lubasin oktoobris toimuvatele talgudele teha saiakesi.

Ei kommentteja: