torstai 25. lokakuuta 2012

25.10

Täna tegin esimesed leivad sellest juurest, mida tegin valmist ruisleivast ja keefirist. Nagu oli arvata, leivad ei kerkinud, sest juur ei ole veel väga tugev. Maitse aga on hea. Hästi õnnestunud leivad peaksid tulema umbes 4-6 korral. Olen küll üllatunud kui hea maitse leival on, tuleb meelde leiburi toores leib, kui kunagi praktika ajal öö mingi 20 aastat tagasi tuli söödud sooja leiba. Ei mäletagi kas toolse leib või mis leib see oli. Seekord ei pannud sinna leiba mingeid lisandeid. Järgmine kord võiks panna köömneid vähemalt ühele leivale, Mikko nimelt ei söö köömneid.

Eile oli koogi tehas, kuna sain suure kotitäie õunasid, mis olid päris hapud. Täna tegin veel ülejäänutest õuntest moosi ja panin sügavkülma.

Tänään tein ensimäiset leivät siitä juuresta, minkä tein valmista leivästä ja piimästä. Niin kuin olikin arvatavissa, leivat ei pahemmin kohonut, koska juuri ei oikein ole vielä täydessa voimassa. Onneksi maku on ihan hyvää. Kunnon leipä pitäsi tulla joskus 4-6 kerralla. Leivasta tule mielen tuore leipätehtaan leipä mitä tuli syöty koulun aikana, kuin olin siellä harjoitelussa. En täällä kerta laitanut mitään lisukeita, seuraavana kertana voisi laitaa kummina.

Eilen oli täällä kakkutehdas, kuin sain ison kasan aika happamia omenoita. Lopuista tein tänään aamulla hilloa ja laitoin pakkasen.

Ei kommentteja: