keskiviikko 10. lokakuuta 2012

10.10

Lapsed on ikka toredad. Emma oli eile lasteaiast kodus, sest tal on olnud juba tükk aega köha ja tundus et esmaspäeval hakkab palavik tõusma aga ei, täna viisin ta lasteaeda, sest midagi muud tal viga ei ole ja tean et seal on mitu last kellel on ka köha. Renee pidas mind pool ööd üleval, magama jäi alles kell 00.00 ja siis ka iga kord kui kujutasin et ta magab hakkas kohe röökima. Ajaliselt peaks tal vist hakkama ülevalt hambad tulema aga midagi veel näha ei ole. (tuli just meelde et ei ole veel siia kirjutanud et meie esimesed hambad tulid koos 16.9 alla) Igatahes nüüd kui mina olen ärkvel tema magab magusat und - täielik ebaõiglus. Igatahes need kaks päeva millal Mikko on tööl olnud ja mina kahe lapsega nelja seina sees olen olnud oleme me Emmaga korralikult teineteise närvidele käinud või noh minu närvid on olnud väga suure testi all. Meil on nii tore abivalmis laps kes tahab aidata kui panen väikevenda magama ainuke asi et ta ei saa aru sellest et siis on vaja olla hiirvaikselt, eile Renee magaski mingi 1,5 tundi ainult päeval kui ta normaalselt magab 3-4 tundi ja see loomulikult tähendas et pidin teda palju süles hoidma, mis ei andnud mul teha taas midagi muud erilist. Mõtlesin et olen tore ema ja küpsetan lapsega koos - proovisin shokoladi küpsiseid teha.. lisasin sinna natukene marabuu uut apelsini shokoladi ja see toob sinna mõnusa maitse. Emma test sõi ainult 0.5 küpsist ja siis teatas et ei ole hea!!! oeh no aga meile jääb rohkem.

Lapset on välilla kivat. Emma oli tarhasta kotona eilen koska hänella on ollut joo pitkään yskä ja maanantaina oli kuvitelevani että hänelle nouse kuume, mutta ei nousutkaan. Tänään vein hänet tarhaan koska hän on muuten niin reipas ja tiedän että siellä on muita lapsia kenellä on yskä myös. Renee pidi mua pitkään yöllä hereillä yöunille mentiin vasta joskus 00.00 maissa ja sittenkin ain akun kuvitelin että hän nukahti rupesikin taas huutaman. Ajalisesti kuvitelisin että hänelle olisi tulossa ylähampaat, mutta ei oikein näy mitään vielä. (muistin just että en ole tänne varmaan kirjoitanutkaan että meidän ensimäiset hampaat tuli 16.9 yhdessä alas). No mutta nyt kun minä olen hereillä hän nukkuu makeasti - täysin epäoikeudenmukaista. Ne kaksi päivä milloin Mikko on ollut töissä ja mä olen ollut kahden lapsen kanssa 4 seinän sisällä ollaan Emman kanssa kunnolla leikittu toinentoisen hermoilla tai no mun hermot ne on pääsääntöisesti koetuksella. Meillä on niin avulias lapsi että silloinkin kun haluan laitta Reneen nukkuman hän halua auta, mutta kun hän ei oikein tajua että silloin pidä olla hilja, eilenkin Renee nukkui vaivalliset 1,5 tuntia kun ylensa nukkuu 3-4 tuntia päivällä, mikä taas tarkoitti että pidin häntä paljon sylissä enkä saanut tehty erituisemmin mitään. Miettisin että olen kiva äiti ja leivon lapsen kanssa, kokelin tehdä suklaa keksejä ... lisäsin sinne marabun uuta apelsininmakuista suklata ja minun mielestaan se tuo siihen hyvään maun. Emma testin tulos hän söi vaan 0,5 keksia ja sitten sanoi että se ei ole hyvää Emmalle!!! voi- voi no mutta meille jää enemmän.


Lõpuks veel pilt meie lapsest kes pärast suurt jonnimist läks magama ja kustus ära keset raamatu lugemist. Oleme andnud Emmal lugeda raamatut natukene aega ja siis ta kustutab ise tule ära ja jääb magama.

Lopulta kuva meidän lapsesta kuka sammui kesken kirjan lukemistaan. Ollaan annettu Emman lukea kirja ennen kun menee nukkumaan. Hän lueskele pikkaisen ja sitten sammuta itse valon ja nukahtaa, eilen kun kiukuteltiin taas urakalla illalla taisi väsähtää kesken.

Ei kommentteja: