lauantai 27. lokakuuta 2012

Talgud

Täna olid meil talgud, kus kõik koos koristasime ühiseid teritooriumeid ja omi aedasid. Lubasin juba kevadel et seekord võin midagi küpsetada, olin mitme erineva retsepti vahel aga siis lõpuks otsustasin et teen porgandikoogi. See retsept oligi meeletult hea ja sellest tuli terve plaadiline kooki. Õues oli täna ikka külm, see on alati nii sügisel et ei mäleta enam mismoodi pidi riietuma et külm ei hakkaks, no siis on vaja veel välja mõelda mis lastele selga tuleb panna, sest ega ju isegi Emma saa öeldud kui tal külm hakkab, sest siis äkki on vaja tuppa minna. Olime õues lõpuks vist mingi 4-4,5 tundi ja päris tore oli. Tunnen nüüd siit taas paari inimest rohkem kui varem aga siiski 35 korterist on vist pooled täiesti tundmatud minule.

Hetkel on Renee juba magamas Emma saunas issiga ja mina teen väikest snäkki. Proovisin eelmine nädal pinati-feta juustu pirukat ja täna proovin seda natukene teistsugusene, sest mingi maitse jäi minu jaosks nagu puuduma sellest pirukast. Vahetasin tavalise koore sinihallitusjuustu maitselise koorega ja riivjustu hulka panin u pooled parmesaani juustu. Ei olnud väga õnnestunud valikud, pirukas oli ikka veel söödav aga mitte parem.

Tänään oli meidän taloyhtiössä syystalkoot, missä siivotin ylesia alueita yhdessa ja sitten jokainen tietenkin huolehti myös oman pihan kunnostuksestaan. Luvasin joo kevällä että voisin täälä kerta leipoa jotain, olikin aika hankala päätä mitä sitä oikein leipoisi, lopulta päätyin siihen että leipon porkkanakakun, mikä olikin tosi hyvää ja siitä tuli koko pellilinen. Vitsi kun nyt on ulna joo pakkasta ja eihän sitä muista enää että miten sitä pitaisi pukeudua, että ei tulisi kylmä. Ja sitten pidä vielä keksia mitä lapsille pidäsi laita päälle, koska eihän ne lapset sano mitään kuin tule kylmä koska silloin on vaara että pidä mennä sisälle. Oltiin kuitenkin ulkona yhtensä n 4-4,5 tuntia ja oli ihan kiva. Pari uuta ihmistä tuli tutuksi, mutta en vieläkään varman tiedä edes puolia 35 asunnon ihmisistään.

Täällä hetkella Renee nukku ja Emma on saunassa isin kanssa ja minä teen piirakka. Kokelin tätä joo viimeviikolla eli feta-pinatti piirakka, mutta jotenkin jotain jäin siinnä piirakassa kaipaman ja haluan kokeilla jos saisin sen piirakan vielä paremmaksi. Vaihtoin tavallisen kerman sinihomejuusto maksuiseksi kermaksi ja lisäsin pohjan parmesani raastetta, mutta ei oikein ollut onnistunut vaihdot, oli piirakka vieläkin syötava mutta ei parempaa.


Ei kommentteja: