maanantai 1. lokakuuta 2012

Siin blogis on september kuidagi hoopis vahele jäänud. Mehe puhkus oli ja lõppeski juba. Puhkuse ajal tuli käidud puhkusel :D ehk siis käisime kogu perega päikese juures, sest see meie suvi läks kuidagi meist igatahes mööda. Puhkuse sihtkohaks oli Kreeta saar, kus mina ei olnud varem käinud ja reisikaaslasteks võtsime vanavanemad kaasa, et oleks natukene lihtsam.


Emma oli reisi alguses pisut problemaatiline oma käitumisega, usun et see oli tingitud sellest et see oli tema esimene õige puhkuse reis ja ta ei teadnud mida peaks tegema ja kui reis lagasnii hommikul vara jms siis vaene laps oli täidsa segamini ja ei teadnud kuidas oleks õige käituda. Hotell oli meil selline pisemapoolne orion star ja minumeelest see oli väga tore ja hubane hotell. Oli tore, et kohe toauksest välja astudes oli bassein ja Emma oleks seal vist veetnud kogu aja. Istusin tihti lastega basseini ääres kui vanavanematel oli vaba hetk ja issi tegeles millegi muuga. Reneegi nautis soojast, kui ei olnud vaja palju riideid selga panna.

* * * *

Tässä blogissa on ollut syyskuu täysin hiljaista. Miehen loma alkoi ja loppuikin joo. Loman aikana keretiin myös lomamatkalle aurinkon luo, koska tä meidään kesä meni meistä ainakin ohi. Käytiin Kreetan saarella, missä mä en ainakaan ollut aikaisemmin käynyt ja matkaseuraksi otettiin isovanhemmat mukaan.

Emma oli alussa aika haastava, koska tämä oli hänen ensimäinen kunnon lomareissu ja kun pidi niin aikaisin herätä ja mennä lentokoneella yms sitten uskoisin että meni vaan koko lapsi niin sekaisin että ei oikein tienyt enää miteen pidä käytäytyä. Hotellina meillä oli semmoinen pieni hotelli kun orion star ja minun mielestani aivan ihana paikka. Oli kiva että heti kun astutin huonen ovesta ulos oli uimaallas ja siellä Emma olisi varman vietänyt koko päivän. Istuin usien lastenkanssa altaan reunalla kun isovanhemmat sai kaupunkinluvat ja isi oli muissa hommissa. Reneekin selvästi nauti lämmösta kun ei tarvitsenyt laita mitään paksu vaatetta ja sai olla ulkona leikimassa.




Käisime ka mereääres paar korda nädala jooksul kogu seltskonnaga. Emma nautis enamuse ajast suures liivakastis mängimisest aga paar korda oli nõus ka ennast märjaks kastma. Mina isegi käisin vees, ei tea kas kui septembris käib esimest korda aastas ujumas kas siis võib ka rääkida talvekasuka maha viskamisest? või on see juba järgmise aasta eest? Vesi oli tõesti soe ja mõnus. Mehed said ennast kuidagi ära põletatud, isegi kui oli päiksekreemi pandud aga õnneks keegi ennast päris vigaseks ei põletanud. Ainuke asi mis mind rannas olemise juures häiris oli see, et seal käisid kaubitsejad koguaeg mingi taimaalased pakkusid mazzaazi ja tumedanahalised kellasid jms. Mikko lasi endale teha sellise hakuna matata käepaela, kuna mehel oli nii hea müügikõne olnud :)

Käytiin rannassa myös muutaman kerran koko porukalla viikon aikana. Emma tykkäsi enimäkseen isosa hiekalaatikossa leikimisestaan mutta muutaman kerras suostui myös kastauduman merivedessa. Minäkin kävin uimassa, en nyt tiedä jos syyskuussa käy ensimäistä kerta umiassa voiko silloinkin puhua talviturkin pois heitämisestaan? tai onko se seuraavan vuoden edestä? Vesi oli tosi kiva ja lämmin. Miehet sai itsea poltettu jotenkin aurinkossa vaika käytetin kyllä rasvakin, onneksi mitään kauhean vakava ei tapahtunut. Ainoa asia mikä muta suunnatomasti häiritsi siellä oli ne kaupavat ihmiset kun taimaalaiset kävi jatkuvasti tarjoamassa hieronta ja tummaihoiset kaikenlasta tavara kelloista alkaen. Mikko oti iteselleni semmoisen hakuna matata rannekeen,koska miehen myyntipuhe oli kuulemma niin hyvää :)


Ei kommentteja: