tiistai 28. elokuuta 2012

home sweet home

Eile õhtul jõudsime siis koju oma Eesti reisilt. Meie väike imeauto mahutas peaaegu kõik meie asjad, Note on tore auto aga kahe lapsega reisile minnes kus on vaja ka vankrid kaasa võtta see jääb ikka natukene alla mõnele teisele autole, reisivoodi pidimegi Tallinna jätma, sest see lihtsalt ei mahtunud enam. Kodus ootas armas segadus, mida peaks nüüd hakkama likvideerima, helistasin just meie koristajatele, et millal nad saaksid tulla, kuna nad on olnud nüüd puhkusel ja tulevad alles esmaspäeval, ehk siis enne seda peaks kuidagi hakkama saama. Köögis haiseb, sest ilmsele meie armas kass andis meile märku, et talle ei meeldi kui me reisil olema, kakas külmkapi ette ja siis kui kassihoidjad tulid oli see juba ära kuivanud ilusti põrandale, nii kui kolm päeva järjest juhtub siis võib aravata, et põrand on imenud ikka päris palju ödööre, eile pesime kaks korda põrandat, täna peaks vist veel proovima äkki hakkab vaikselt paremaks minema.

Saatsin Emma hommikul lasteaeda, muidu oli tore minna aga emme kurimus ei tahtnud seelikut anda ja siis seda jonnisime terve tee. Emmal on üldse mingi kinnisidee, et alati peab olema kas kleit, seelik või tuunika ja muidu ei ole ilus, ma ei teagi kus kohas see auk kasvatusse tuli. On päris nõme minna vihmase ilmaga välja kui peab seelik seljas olema.

Renee on olnud tubli terve reisi aga need öised 5-7 tunnised uned on natuke jäänud nüüd on olnud 3 tunnised uned, nii loodan et äkki kui kodus oleme siis hakkame taas öösel magama pikemalt, oleks ise ka toredam hommikul ärgata kui on vähemalt tunne et öösel on saanud magada. Tallinna reisi ajal avastas ta endale käe, vaikselt hakkab nüüd käe kasutamine juba kohale jõudma et sellega saab mänguasjadest kinni jms.

Pühapäeval oli meil sugulaste kokkutulek, nii tore oli näha inimesi, keda osasid ei ole näinud 5 aastat osasid olin näinud vist 25 aastat tagasi, kui tänavapeal oleks vstu tulnud ega ma poleks teadnud et tädipoeg on. Emmal oli ka tore, seal oli üks tüdruk tema vanune, kellega nad mängisid ja siis loomulikult oli tema suur iidol Berit kellega oli vaja mängida üldiselt pidasid mu mõlemad lapsed minu meelest väga hästi vasti ja väga suureks vaevaks nad ei olnud, koju jõudsime kuskil 9-10 paiku ja saime isegi ilma suurema nutu ja jonnita ilusti magama. Ma ei hakka siia pilte panema, sest ei küsinud kellegi käest kas tohib ja teiseks ööö oma kaameraga ma vist palju pilte ei teinudki, peab ootama et teiste käest pilte saab.

Eilen illalla tultiin lopultaan kotin eestin reissultaan. Meidään pieni tilaauto mahtutti melkein kaikki meidään tavarat, Note on kiva auto mutta kun pidä mennä kahden lapsen kanssa matkalle ja otta myös ratat mukaan sitten ei ihan oo mahdolliseman paras auto. Jätetin matkasänky Tallinnan, koska se ei vaan mahtunut mukaan. Kotona meitä odoti rajas sotku, mitä pidäsi pikkuhilja siivoman, soitin just meidän siivojalle ja ne pysty tuleman vasta maanantaina, siihen saakka pidäsi pärjätä jotenkin. Keitiössa haise jonkun verran, koska meidän rakas kissa yriti näyttä että hän ei oikein tykkä kun ollaan matkoilla ja paskoi jääkaapin eteen ja kun kissanhoitajat tulivat oli se joo kuivunut lattialle ja noin jos kolme päivä tapahtu sitten on lattia imenyt aika paljon tavara itsensa, pestin eilen lattia muutaman kerran mutta tänään pidäsi varman pestä myös.

Emma meni aamulla tarhaan, meni ihan tyytyväisenä, mutta kuin äiti ei antanut hameta sitten pidi kiukutella. En oikein ymmärtä mistä sille on tullut se pakkomieli että pidä aina olla hame tms päällä.

Renee oli aika kilti koko matkan, ainostaan ne 5-7 tunnin unet on okien jäänyt, ja maksimissa on nukkunut 3 -4 tuntia putkeen. Halusin toivoa, että se on nyt vaan ollut matkalla oleminen ja nyt kun ollaan kotona sitten nukutaan taas hyvin. Tallinna matkalla hän löysi imat kädet ja nyt on joo ymmäretty mitä niiten kanssa voisi tehdä.

Sunnuntaina oli sukulaisten tapaminen, oli niin kiva nähdä ihmisia osa niistä näin viimeksi n 5 vuotta sitten, mutta oli joku ketä en varman ole nähnyt n 25 vuotta ja jos olisi tullut katulla vastaan en varman olisi tiedänyt että on serkku.Emmakin selvästikin nautti siellä olemista, kun siellä oli yksi tyttö kuka oli häne n ikäinen ja sitten tiedenkin Berit hänen iso idoli. Muutenkin tuntui että molemmat lapset olivat aika kiltisti ja kun tultiin kotiin joskus 9-10 maissa mentiin ilman isompia itkuja ja kiukkuja nukkuman. En rupe tänne laitaman mitään kuvia koska en kysynyt keneltäkään saako laita ja en oikestaan ottanutkaan hirveasti kuvia ja pidä odota toisten kuvia.

Ei kommentteja: