perjantai 17. elokuuta 2012

17.8

oeh tänane hommik tuli kuidagi liiga kiiresti. Ise-enesest magada sain aga mingil kellaajal öösel kolis Emma meie voodisse, mida ta üldjuhul ei tee (oleme lihtsalt nii kokku leppinud et meie voodisse saaba alles hommikul tulla), küsisin mehe käest et mis juhtus. Emma oli midagi jonninud öösel ja kui mees vaatama läks siis jooksnud meie voodisse ja ei olnud nõus enam ära minema, mees ei jaksanud temaga vaielda. Mul on kael kange, sest ruumi oli vähe kui üks pea-aegu risti voodis magab. Õnneks Renee magas ilusti ja ei olnud vaja teda mitu korda sööta öösel, sest ta ei oleks sinna ära mahtunud. Pole julgenud hõisata aga Renee on alganud kudkil juuli lõpust magama u 5-7 tundi jutti esimese une, kui ainult ise saaks korralikul ajal magama ja magama ka jäädud siis oleks kõik veel parem.

Saatsin eile oma koti Tallinna ja ise tulen teisipäeval aga kuna tulen ilma autota, siis ei oleks jaksanud kotti kaasa tassida samas kui tulen kahe lapsega. Eile juba hakaksin mõtlema et mida ma taas olen mõelnud kui tahan üksi kahe lapsega minna reisile nii pikaks ajaks? Eks apistab mis saab.

tämä aamu tuli jotenkin liian nopeasti. Periaatessa sain nukuttu, mutta joku aika yöllä tuli Emma meidän sänkyyn nukkuman, mitä hän ylensä ei tee (ollaan vaan sovittu että nukutaan omassa sänkyssä ja miedän luo saa tulla vasta aamulla) kyselin sitten mieheltani että mitä tapahtui, Emma oli jotain huutanut omassa sänkyssä ja kun mieheni oli mennyt katsomaan oltiin juostu meidän sänkyn ja ei suostuttu enää mennä pois eikä hän jaksannut tapella hänen kanssa. Niska on pikkaisen jumissa kun ei oikein ollut tila nukkua kun joku on ristiin sänkyssä. Onneksi Renee nukkui hyvij ja ei halunut syödä monta kerta koska ei olisi mahtunut miedän sänkyyn. En ole uskallanut huuta kovalla äänellä, mutta Renee on rupenut nukkuman 5-7 tuntia putkeen ensimäisen unen, jos itsekin saisin menty oikea aika nukkuman ja myös nukahtettu olisi vielä parempi.

Lähetin eilen matkalaukun Tallinnan ja itse menen tiistaina perään, koska menen ilma autoa en olisi jaksanut kantaa laukua vielä lasten lisäksi. Eilen rupesin joo miettimään että mihin oon taas ryhtynyt kun menen yksin kahden lapsen kanssa niin pitkaksi ajaksi reissuun? no katsotaan miten menee.


 ***
Emmal on lasteaias läinud ilusti, paistab et talle meeldib. Ei mäletagi kas olen juba kirjutanud et endal on kuidagi võõras see, kui eelmises lasteaias oli kuidagi kõik mööda nööri ja väga täpne mis ja kuidas, siis nüüd on selline vabam ja asjad on natukene sinna poole. Iga päev saab lasteaiast sellise paberi, kus on kirjas mida on tehtud ja kas on magatud ja kuidas söödud, mis ongi tore.

Emmalla on uudessa tarhassa mennyt ihan hyvin. En oikein muista olenko tänne joo kirjoitanut että istellani on  ollut vierasta kun vanhassa tarhassa oli kaikki narua pitkin ja tosi tarkaan miten ja mitä, sitten uudessa on jotainkin vapampi ja asiat on sinne päin. Joka päivä tule tarhasta lappu, mistä näke mitä on päivän aikana tehty ja onko nukutu ja miten on syöty, se on kyllä kiva.

Ei kommentteja: