maanantai 6. elokuuta 2012

2 kuune

Seda teksti olen ka kirjutanud juba mitu päeva. Nüüd lõpuks on mõlemad lapsed samal ajal magamas, vaatame kui pikaks seda pidu on ja kas saan selle teksti tervenisti kirjutatud ja blogisse ka...

Olen tätä tekstia kirjoitanut joo monta päivä. Nyt lopultaan on molemmat lapset nukkumassa sama aika, katsotaan miten pitkaksi sitä juhla on ja saanko kirjoitetty koko tarinan ja julkaistukin...

Täna on Renee juba kahe kuune, ei oskagi öelda kas juba kahe kuune või alles. Vahel tundub et aeg läheb kiiresti ja vahel et aeglaselt. Kasvanud oleme tublisti. Ma ei saa just öelda, et need kaks kuud oleks kergelt läinud, usun et suur asi on ka selles, et on kaks last kellega tegeleda, siis on need omad vabad hetked kui saad tassi kohvi vaikuses juua päris harvad. See on arvatavasti iga ema probleem. Õnneks on olnud paar nädalat siin lapsehoidjaid kes on aidanud. Mis siis kahe kuu jooksul on muutunud. Uusi kaalu numbreid ei ole ja pikkust, need tulevad kuu aja pärast aga usun et hetkel oleme kuskil 6 kilo paikkel, riietest kasutame 62 suurust, need on suht sobivad, mähkmed vahetasime ka juba nr 3 peale. Meil ei ole gaasivalusid otseselt olnud aga midagi meid ikka häirib, sest tihti soostutakse ainult süles olema ja süüakse hästi tihti. viimase paari nädala jooksul on jaksatud natukene rohkem uudistada ka ilma et peaks röökima koguaeg, aga ega seda eriti tihti ikkagi ei ole veel. Pea hoidmine paistab olevat enam-vähem juba käpas, kuigi kõhuli olemisega on probleem, et see ei meeldi eriti ja tihti tuleb sealt toitu välja. Magamisega on suht hästi, öösel vahest magatakse isegi 5-7 tundi jutti, minul on taas unega probleeme, ei saa kuidagi magama jäädud isegi kui olen väga väsinud. Päeval magama ikka mitu und, ööpäevas magatakse u 12-14h.

oma kahe kuu jooksul oleme juba 2 korda käinud linnamäel ja külas ka päris mitu korda, ma ei mäletagi kuidas Emmaga oli, alguses istusime kindlasti rohkem kodus, Renee läks õue juba samal päeval kui haiglast koju sai, sest Emmaga oli vaja minna mänguväljakule minna.

Kodus on ka midagi saadud tehtud, meil ei ole enam pappkaste suures toas, see on suur asi, nüüd peaks hakkama seda kolikambrit koristama ja sealt kaste likvideerima. Emma on olnud lasteaias alates 1.8, olen saanud käia poes ja Emmale sain poest lasteaia riideid hangitud, mis on juba suur asi, nüüd siis ootan järgmisi lasteaia päevi, et järgmised projektid ette võtta. Homme on Renee passi tegemise päev.

Tänään on Renee 2kk ikäinen, en oikein tiedä onko se joo tai vasta. Välillä tuntuu että aika menee nopeasti mutta toisaltaan taas että hidasti. Ollaan kasvattu kivasti. En oikein voi sanoa että ne kaksi kuukautta olisi mennyt helposti, iso osa on todennäkösesti mys siinnä että on kerralla kaksi lasta kasvatettavana yhden sia, aika harvinaista on että pysty juoman kupin kahvia rauhassa. Mutta se on varman jokaisen äitin ongelma. Onneksi on monta apulaista ollut muutaman viikon ajan. Mitä kaikkea tämän kahden kk aikana on tapahtunut. Uuta painoa ja pituta ei ole vielä, mutta vaateistaan käytetään 62 koko vaateitaan ja paino on jossain 6 kg paikeella, vaipoistaan käytetään koko 3. Ilmavaivoja ei ole varmaankaan hirveasti ollut, tai ainakaan en ole ymmärtänyt mutta jotain vaiva meillä on ollut kosk tykätään olla vaan sylissä ja syödän aika usein. Viimeisen parin viikon aikana on ruvettu joo vähään enemmän katseleman ympäri ja jaksetaan olla hereillä joo melkein tunti ja ei tarvitse huuta ihan kok ajan. Pää varman joo pysy ihan ok, mutta mahalla olemminen ei oikein onnistu koska puklu tule usein kun on mahaltaan. Nukkumisen kannalta on ihan ok, välillä nukutaan n 5-7 tuntia putken yöllä, minulla taas on ongelmia nukahtamisen kanssa. Päivällä nukutaan monta unta, yöpäivässä nukutaan n 12-14h.

Kahden kk aikana ollaan käyty Linnanmäellä joo kaksi kerta ja vierailullakin joo monta kertaa, en muistakaan miten Emman kanssa oli, mutta uskoisin että oltiin kotona paljon enemmän ihan alussa. renee meni ulos joo ihan ensimäisenä päivänä kun oltiin kotona sairalasta, koska Emma halusi mennä puistoon.

Kotona on jotain tehty, ainakin olohuonessa ei ole enää pahvilaatikoita, mikä on iso juttu, nyt pidäsi rupea pikkuhuoneta siivomaan. Emma on ollut tarhassa 1.8 alkaen, olen saanut käyty kaupassa ja hankittu vaateita tarha varteen, sekin on iso juttu, nyt odotan seuravia tarha päivia, että pääsen seuravien asioiden kimpuun. Huomenna on passin hankinta Reneelle.



Palun vabandust, kui pildid on nagu on, ei tea ikka veel kus akulaadija on hetkel saan hakkama telefoniga.  

Pyydän anteeksi että kuvat on kuin on, koska en vieläkään tiedä missä akkulaturi on ja valokuvan puhelimella.

Ei kommentteja: