keskiviikko 11. elokuuta 2010

tarhassa / lasteaias

Palun vabandust ola lugejate ees, et ei ole pidanud kinni lubadusest kirjutada siia kuidas meil lasteaias läks. No lihtsalt meil läks seal nii hästi et ei olegi midagi eriti kirjutada. Rühmas kuhu Emma läheb on hetkel 8 last, 4 on olnud varem ja 4 uut. Emma on hetkel noorim seal rühmas. Kõrvale rühma kus on ka 1-2 aastased tulevad varsti 10 kuused kaksikud. Rühmas on 6 poissi ja 2 tüdrukut. Kasvatajaid on 3. Ma ei tea kas Eestis ka nii on aga sain u 5 erinevat paberit, mida on vaja täita, pildistamis luba, kes saab lapsele järgi tulla jms siis on üks suurem ankeet kuhu on vaja mida iganes kirjutada, mida lapsele meeldib teha ja mida talle meeldib süüa jms
Homme lähen veel hetkes proovima lasteaeda ja leppisime kasvatajaga kokku, et proovin olla eemal ja tema tegeleb Emmaga vaatame kuidas läheb, usun et mingeid probleeme ei tule. Üks asi mind igatahes häirib, seal antakse pärast igat sööki tsülitol pastill, mis on kasulik hammastele, no idee hea aga kas ma siis tahan oma lapsele juba õpetada komme sööma, sest lepime kokku nii kasulik kui see ka on on see ikkagi komm. Peseme hambaid 2 korda päevast. Ei teagi kas peaksin minema halli massiga kaasa või mitte. Esmaspäevast siis ametlikult lasteaeda.

Pyytän anteeksi mun lukijoilta, kun en ole pidänyt lupaustaan, kirjoita miten meillä tarhassa meni. Asia on vaan niin että meni niin hyvin että ei ole oikein mitään kirjoitettava. Ryhmässä mihin Emma mene on nyt 8 lasta, 4 vanha ja 4 uuta, niistä 6 poika. Emma on täällä hetkellä nuorin. Viereseen ryhmään missä on kans 1-2 vuotiat tule kohta 10kk kaksoset. Tarhatädijä on 3. En tiedä onko Virossa ihan samaa, mutta sain lukusija lomakeita mitä pidä täyttä, valokuvaus ja kuka voi hakea ja sitten semmoinen isompi lomake misää on kaikke ihmellista, mistä tykkä jms. Huomenna mene vielä kerran katsomaan, ja sovittin hoitajan kanssa että olen taaempana ja hän on Emman kanssa, katsotaan miten menee, uskon että menee ihan hyvin. Yksi juttu on minulle ihmellinen, että joka ruuan jälkeen annetaan xylitol pastilli, en ihan vaan tiedä halunko että mun lapsi oppi joo niin aikaisin syömän karkkeja, koska ollaan nyt rehellisia se on karkki vaikka onkin hyödyllinen. Pestään hampaita kuitenkin 2 kerta päivässä. En sit tiedä pidäsikö mennä harman massan mukaan vai ei. Maanantaista sitten virallisesti tarhaan.

Ei kommentteja: