keskiviikko 4. elokuuta 2010

Emma 1

Nonii natukene tagantjärele aastase Emma raport. Täna saime uued mõõdud kaalu on nüüd 10060g ja pikkust 78cm ( kahe kuuga juurde tulnud 320g ja 2.1 cm). Aastaga oleme kasvanud 6085 g ja 23,4 cm. Tädi ütles et oleme pikk ja peenike, igatahes kõik on korras. Saime ühe süsti ka ja nutsime aga polnud väga hullu, vaatame kudas seekord läheb kas mingit reaktsiooni on, eelmised korrad on läinud ilusti ilma mingisuguste probleemideta. Tädi proovis siis meie osavust kas oskame kujundeid oma auku panna ja see läks ilusti ja siis kas torni klotsidest oskame laduda ja see läks ka hästi, niiet me oleme igati tublid.
Muidu meil läheb hästi, Emma on hakanud sisma ilma tueta, ja kõndimine tua najal on järjest julgem. Sõnalise poole pealt, on nii et kuskil 10-11 kuuselt on hakanud kasutama sõna aitäh ja me oleme siiani olnud skeptilised kas see ikka on esimene sõna, aga vist siis ikka on kui kõik üritavad seda öelda, ja arstitädi pani kirja ka et 11 kuuselt on esimene sõna. Muidu ma olen selles suhtes valmis, et meil hakatakse rääkima hiljem, kuna räägime kahte keelt temale ja siis võib minna rohkem aega. Mähete koha pealt oleme läinud üle pükksmähetele aga need vist on ikka nr 4, ma ei mäletagi, sest samas vahetasin ka liberolt pampersile, sest minumeelest on nende püksmähkmed toredamad. Riiete koha peal meil on ikka nii et 80-86 hetkel kasutusel ja nagu näha on kasvamine natukene aeglustunud õnneks, nüüd siis peaks vaikselt hakkama sügise ja talve riideid ostma.

Niin vähään jälkijunassa 1v raporti. Tänään saatin uudet mitat neuvolasta painoa on nyt 10060g ja pitutat 78cm ( kahden kk aikana on tullut lisä 320g ja 2.1 cm). Vuoden aikana ollan kasvattu 6085 g ja 23,4 cm. Neuvolatäti sanoi että ollan pitkä ja hoikaa. Saatin yksi rokote ja itketin pikkaisen mutta ei kauheasti, toivotavasti tääläkin kerta ei tule siitä piikista mitään erikoista. Kokeltin vielä mitä me ollan kehitetty ja saatin laitta palikoita oikein paikoihin ja palikoitsa tornia rakenta, kaikki meni hyvin ja ollan hyvin kasvanuita.
Muuten menee meillä ihan hyvin, Emma on pikkuhilja rupenut seisoman myös ilman tukea ja käveleminen tukea vastaan vaan kehity. Sanalisesta puolesta joskus 10-11 kk aikana meille tuli sana aitäh, mikä tarkoita virokis kiitos, ollan oltu vähään skeptisia että onko se oikeasti ensimäinen sana, mutta nyt kun kaikki yritä sanoa että on kai se sitten on, mein ainakin neuvolan kirjoihinkin että 11 kk meille tuli ensimäinen sana. Olen muuten ollut valmis siihne että meillä puhuminen viivästy jonkun verran kun puhutaan kahta kieltä hänelle. Vaippojen kohalta ollaan vaihdettu housuvaipoihin ja ne on varman nr 4 vielä, en oikien muista kun vaihtetin samalla liberolta pampersin, koska niiten housuvaipat on mun mielesta kivemmat. Vaateidek kohalta on käytössa vielä koko 80-86 ja nyt on kasvu vähään hidastunut, nyt pidäsi pikkuhilja rupea ostamaan syksy-talvi vaateita.

1 kommentti:

Saoka kirjoitti...

Mukavaa lukea lapsen kehityksestä. Kaikki lapset tai ihmiset eivät koskaan opi sanomaan kiitos ja ovat hyvin epäkohteliaita, joten todella hyvä, että Emma on sen oppinut ;-)