keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Emma 6 kuune/ Emma 6kk

Oeh ja ongi juba pool aastat möödas, kuidagi väga kiirelt on läinud aeg. Mis siis on muutunud kuu ajaga? uusi mõõte mul ei ole ja järgmised tulevad märtsis alles aga igatahes hetkel me kasutame juba 74 riideid, kuigi 2 nädalat tagasi möõdeti meid 68,5 pikaks. kõik 68 bodyd on minumeelest küll nii väiksed et neid ma selga ei suru enam. Nii palju kui ma riideid ette olen ostnud siis vaikselt hakkab varu lõppema, sest ega ma palju üle 80 ei ostnud ja neid riideidki on suht vähe, vartsi peab suuremad shopingud ette võtma. Mähkmetest oleme nr 4 peal ja usun et selle suuruse juures oleme veel mingi aeg. Hetkel sööme kaks korda päevas tahket toitu päeval enne magama minekut mingit püreed ja õhtul pudru. Õues oleme olnud selle 6 kuu jooksul iga päev, kõige külmem on olnud vist -17(-18) millal Emma on õues maganud ja enne kui keegi hakkab mõltema mingeid õudusi sellest, siis laps on olnud soojalt riides ja vanker on kaetud mitme tekiga ja vankris on lamba nahk ja kõige tähtsam lapse nina on olnud kogu aeg soe :D. Lihtsalt probleem on selles, et meie neiu ei maga toas rohkem kui 40 minutit aga õues võib magada 4 tundi juttu.
Siis keeramine meil veel selge ei ole aga 99% keeramas oleme juba öööö äkki 4-ndast kuust.
Suur jutupaunik oleme, see on nii naljakas et kuidas lapse lalisemisest võib igasuguseid sõnu välja lugeda aga tegelikult me veel ei räägi :D. Roomamine on nagu on ja nagu ei ole, rohkem hetkel on ühe koha peal liikumist ja pöörlemist aga samas jala paneb nii küll juba et lükkaks ennast edasi. Ühe korra oleme päevase magamise tervenisti vahele jätnud, siis kui oli vanaema juures hoida, mis mind üllatas oli aga see, et terve päev ei olnud mingit jonnimist ja tuju oli hea kuni õhtuni välja. Ja ühe suurema muutusena on olnud loomulikult see, et meil tuli esimene hammas ja teine juba paistab aga ei ole veel igemest välja tulnud. Mingit suurt nuttu ja palavikku ei olnud otseselt. Emma oli küll rahutu ühe öö ja ärkas päris mitu korda aga muidu suht valutult läks see usun. Vaatame mis järgmiste hammastega juhtub. Ööd on meil nii nagu ikka tundub et kui Emma oli väiksem magas ta paremini, hetkel on nii et magama läheme kuskil 21-21.30 ja ärkame siis umbes iga 2-3 tunni tagant ja üldjuhul ikka sööma. Hommikul ärkame umbes kell 9 - 9.30.

jahah ja 6kk on ohi, jotenkin nopeasti on aika mennyt. Mikä on muutunut kuukauden aikana? Uusia mittoja ei ole ja seuravat tule maaliskuussa, mutta vaateista meillä on käytössa joo koko 74, vaikka 2 viikoa sitten neuvolassa meidän pitu soli 68,5 jotenkin vaan 68 bodyt erityisesti on niin pienet että en ole niitä enä laitanut hänelle. Vaateiden kasa rupee pikkuhilja pienentuman, kun 80 koko saaka olen niitä ostanut, eli kohta on isompi shoppaus taas odotamassa. Vaippa koko on 4 ja uskon että siinnä koossa ollaan aika pitkä vielä. Täällä hetkellä syödään 2 kerta päivässä kiintetä ruoka, päivällä ennen päikäreitä jotain soseta ja illalla ennen nukkuman menoa puuroa. Ulkona ollan oltu joka ikinen päivä 6kk aikana. Eniten pakkasta milloin Emma on nukkunut ulkona on ollut varmaan -17(-18) ja ennen kui joku rupee huutaman, sitten meillä on vaunuissa lampaan talja ja lapsi on lampimästi puetu ja sen lisäksi on vaunun päällä muutama viltti ja mikä kaiken tärkeintä lapsen nenä on ollut aina lämmin :D. Ongelmana on vaan se, että meidän neiti ei nukuu sisällä kun max 40 minutia, mutta ulkona voi nukkua 4 tuntiakin. kääntyileminen on ollut 99% selvä joo 4kk lähtien, mutta se 1% ei oikein halua tulla perässä. Jutustellan aika kova, on muuten hauska kuunella sanoja mitä vauvan kielesta mukamas tulee, vaikka emme kyllä vielä puhuu :D Röömiminenkaan ei ole ihan selvä vielä vaikka kun paikalla pyöritään sitten jalka on ihan semmoisessa asenossa että lykkäisi itsea eteenpäin. Kerran ollaan oltu hereillä koko päivän, mun yllätykseksi Emma oli koko päivän tosi hyvällä tuulella ja jaksoi koko päivän ihan hyvin. Isoin muutos on tiedenkin se, että meille tuli ensimäinen hammas ja toinen joo näky mutta ei ole vielä tullut ulos. Mitään kuumeta tai kauheta itkua ei ollut, yksi yö meni vähään levotomasti, mutta siinnä se - seuravia hampaita odotellesaan. Yöt on meillä mun mielesta mennyt huonompaan suuntaan koko ajan. Tuntuu kun oltiin pienempia nukutin paremmin. Nyt mennän nukkumaan 21-21.30 ja herätään jokan 2-3 tunnun välin ja syömään. Aamu herätys on 9-9.30.

Lutt on suur sõber
tutti on kaveri

Ei kommentteja: