maanantai 11. helmikuuta 2013

köh köh

Mul oli öösel Emmast lausa kahju ta köhis ja köhis nii palju et kole. õhtul sain köha rahunema kui määrisin sellist salvi kus on eucalypti ja midagi veel aga öösel kuskil 3-4 vahel köhis vist terve tunni ja siis lõpuks andsin talle Renee köhasiirupit ja suure padja ja sain ta mingil hetkel rahunema aga tegelt ka mida teha lapsega kui köhib ja enamus köhasiirupitest on ainult näiliselt aitavad? Kuigi jah aapteegis öeldi et on täidsa normaalne kui hakkavad käed värisema ja süda puperdama kui annan köhasiirupit???? siis kuidas palun? Nüüd igatahes lasen lapsel magada ja loodetavasti magabki nii kaua et jaksab mängida.
Reneel on vist parem, vähemalt ta on suht rõõmsameelne aga paistab et antibjootikum väsitab korralikult, sest kuigi ta on kaheksa kuune siis hetkel vähemalt magame veel kaks päevaund ja umbes 12 tunnised ööuned. Loodetavasti esimese antibjootikumikuuriga saame sellest kõrvapõletikust lahti. Oleme mõlemale lapsele võtnud rvikindlustused, mis tähendab et pääseme eriasrtile suht kiirelt ja küll on need asjad ära maksnud ennast juba, sest saame sealt pärst omavastutuse maksmaist arstivisiidi tasud ja ravimi maksud tagasi ja ei ole vaja minna artsikeskusesse ukse taha järjekorda.

Yölla säälin kunnolla Emma kuin hän vaan yskiti ja yskiti. Illalla sain yskän rauhoituman kui laitoin semmoista rasva missä on eucalyptusta jms mutta yölla en meinanut  millain saada yskä rauhoituman kuin lopulta annoin Reneen yskäsiirapia ja toin ison tyynyn ja silloinkin hän yskiti vielä pitkään ennen kuin rauhoiti ja nukahti. Miten se yskä sitten rauhoitu jos ne siirapitkin on niin leikkisiirapia? No toki apteekissa ne sanoi että on täysin normali sivuvaikutus että kädet rupe tärisemään ja sydä hakkaman? siis anteeksi mutta mitä? Nyt ainakin annan lapsen nukkua niin kauan kuin hän halua että jaksa sitten leikkia.
Renee ainakin näytäisi olevan paremassa kunnossa, näyttä vaan että antipiooti väsyttä jonkun verran kuin nukutaan vieläkin kahdet päiväunet ja yölläkin n 12 tuntia putken. Toivotavasti päästän ensimäisellä lääkekuurilla terveksi. Olaan onneksi molemmille lapsille otettu vakutukset ja se on hyvää koska sittene i tarvitse mennä terveyskeksukseen jonotaman ja saa omavastu jälkeen kaikki rahat takasin.

Ei kommentteja: