sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

8.7

Reedel siis jõudsid mu külalised lõpuks kohale ja oli tore, kuigi jah, mina jooksin vahetpidamata oma laste järgi kellel oli vaja peput pühida ja teisele süüa anda jms ja nemad ka tegelesid ona 5 kuud vana tütrega. Lõpuks kui olime lapsed magama saanud siis sai natukene rohkem jutustatud aga ega ei jaksa ka palju kui on terve päeva ringi jooksnud ja siis ongi meeles et kohe on hommik ja hakkab pihta taas. Hakkasin mõtlema, et kas on parem see et laps magab terve öö jutti ja on terve päeva üleval, või see, et sööb öösel paar korda ja magab päeval ka paar pikemat und? See on vist suhteline, oleneb milline elu muidu on. Mina hetkel ei kujutaks ette et mul poiss üldse päeval ei maga, ma ei saaks Emmaga tegeleda ega sööki tehtud. Naljakas on see, kuidas lapsed muudavad inimesi, vähemalt minule tundub et mu vend on ikka palju muutunud pärast tütre sündi.

Eile käisime peol. Paar tundi hilinesime ja kaua ei olnud aga oli tore siiski. Huvitav kas on imelik käia pidus (täpsustuseks siis laste pidu ja inimesi oli u 20) kuu aega vana lapsega? Igatahes tundus et osadele inimestele oli kuidagi nii suur asi et meil väike poiss kaasas. Samas, ma ei kujuta ette et istuksin kodus, sest Emma tahab ikka käia kuskil.

Täna tulevad meile järgmiseks nädalaks külalised, tellisin Emmale siia täditütre kes on 8 aastane ja Emma suur iidol, loodetavasti on järgmine nädal selles suhtes lihtsam, et nad mängivad koos ja ema tuleb ka siia, siis saan söögi tegemise ka vahel kellegi teise kaela lükata. Väiksed plaanid on tüdrukutega minna ka paari kohta, vaatame kuidas ilmad on, sest ega neid ilmaennustusi ju ei saa uskuda...

Perjantaina tulivat sittel lopulta meidän vierat ja kiva oli, vaikka ei se mikä rauhallinen päivä ollut, minä juoksin omien lasten perässä kenella pidi pyllyä pyyhkiä ja kuka halusi ruoka yms ja niilläkin oli oma 5kk vanha tyttö mukana. Lopulta kun illalla saatin lapset nukkuman pystytin enemmän keskustelemään. Rupesin miettimän, että kumpi on parempi, se että lapsi nukkuu koko yön ja päivällä melkein ei nuku, vaan se että hän herä muutaman kerran syömän yöllä ja nukku myös päivällä? Kai se riippu siitä minkälainen elämä on muuten. Minä täällä hetkellä ei kuvitelisi, että poika ei nukkuisi päivällä ollenkaan, koska silloin en saisi olla ollenkaan Emman kanssa eikä ruoka laita. Oli hauska huomata miten lapsen synty voi muuta ihmistä, ainakin veljeni on muutunut tyttären synnin jälkeen.

Eilen oltiin juhlissa. Myöhästutin muutama tunti ja ei oltu kauhean kauan, mutta oli ihan kiva. Onko kumma käydä jossain juhlissa 1kk vanhan lapsen kanssa (tarkennukseksi että oli lasten kutsuista kyse ja porukka ei ollut paljon) Ainakin tuntui että jotkut ihmiset piti sitä isona asiana, että ollaan siellä. En itse kuvittelisi että oltaisi kotona vaan, koska Emma halua käydä kuitenkin paikoissa.

Tänään tule meille vieraista seuravaksi viikoksi, tilasin Emmalle leikkikaveriksi serkun kuka on 8v ja Emman suuri idoli, toivotavasti seuraava viikko on jonkun verran helpompi ja he leikki myös yhdessä ja kun äiti tule mukaan, sitten pystyn ruuanlaiton antaman jollekin. Pienet suunnitelmat on mennä tyttöjen kanssa jonnekin, mutta pidä katsoa minkalaiset säät on, kun ei sitä sääennustetta pysty ihan totena ottaman....

Ei kommentteja: