maanantai 16. heinäkuuta 2012

16.7

kodus on kuidagi nii vaikne, pärast seda kui on olnud 1,5 nädalat maja täis külalisi. Emma on ka nii väsinud, et parkkis ennast teleka ette, uuele diivanile ja vaatab nüüd oma multika mahu täis, mis jäi vaatamata kui oli vaja ringi joosta jms. Ilm on ka õues nii masendav. Täna pean ise koristama ja nõusid pesema ja veel välja mõtlema mida süüa teha ja veel tegemagi selle!!!!! Peab ainult meeles pidama et süüa tuleb teha 3-le mitte 6-7-le, eelmin enädal ei saanud kuidagi aru et nii mitmele on vaja süüa teha ja jooksin kogueag poe vahet, sest miski oli otsas. On ikka luksus kui on lapsehoidjaid mitu kodus ja ei pea kõike üksi tegema.

Emma pääses eelmine nädal Linnamäele ja Serenasse, oli tüdruk üks suur naeratus kui linnamäel käisime ja pääses karuselli jms nüüd räägib iga päev et läheme karuselli, õnneks see minu pilet ei maksa kui 18 eurot ja sinna saab täiskasvanud inimene tulla kaasa, kui nüüd äkki veel enne sügist sinna jõuab.

Patutasin nädalavahetusel ja sõin maasikaid ja igasuguseid grillitud asju ja nüüd siis olen lapse ema kes ei maga mujal kui süles ja karjub, sest kõht on haige...oeh selline ma siis olen, nüüd joon meeleheitlikult ristiköömne teed ja loodan et elu paremaks läheb. Homme on poisiga arstil käik siis saab teada kui palju me oleme juurde võtnud jms u 1,5 kuu vanuse kaal ja mõõdud siis, igatahes usun et oleme ilusti kasvanud, sest panin nädalavahetusel juba 62 body selga. Kaal mind natukene huvitab, sest olen nüüd eelmisest neljapäevast alates üritanud ilma lisa piimata hakkama saada, ei teagi kas need eelmsied u 3 nädalat millalta vahel piima juurde sai olid vajalikud või ei, võib täidsa olla et olin ise nii paanikas ja lihtsalt ei jaksanud kussutada ja uuesti proovida, samas vöib ka olla, kuna olin nii väsinud ja stressis siis lihtsalt ei olnud piima. Nüüd kui olen näinud kahte last kes 5-6kuuselt ei võta lutipudelit suusisse ka siis äkki oli hea tuleviku mõttes, et saime lisa.

Kotona on niin hiljaista, sen jälkeen kun on n 1,5 viikkoa ollut vieraita jatkuvasti. Emmakin on niin väsynyt, että on parkeeranut telkarin eteen, uudelle sohvalle ja katso piiretyjen kiintiöta täyteen, mitkä jäi katsomata kun pidi juosta joka paikassa. Sääkin on niin säälitava ulkona. Tänään pidä itse siivota ja tiskata ja miettiman mitä sitä söisin ja se vielä laitakin!! Pidä vaan muista että ruoka laitetaan 3-le eikä 6-7le henkelle, kun viimeviikolla en mitenkään muistanut miten monta meitä on ja jatkuvasti oli jotain loppu.On kyllä luksusta kun on lapsenvaheteja ja ei tarvitse tehdä kaike yksin kotona.

Emma kävi viime viikolla Linnanmäella ja Serenassa. Oli tyttö kyllä yhtä hymyä kun pääsi karuselleihin yms nyt puhutaan joka päivä, että mennän vielä. Onneksi se pikkusten lippu ei ollut kuin 18euroa, voi katsoa jos jaksa mennä jossain vaiheessa uudestaan, kun sinne pääse sit aikuinen ilmaiseksi mukaan.

Tein viikonloppuna vähään syntia kun soin mansokoita ja kaikenlaisia lihoja, nyt sitten lapsi kärsi kun maha on kipena. Lapsi nukkuu vaan sylissa ja huuta. Juon nyt fenkoli teetä ja toivon että elämä parantu. Huomenna on neuvola, sitten pidäsi selviä 1,5 kk mitat, paino mua kiinnosta erityisesti koska olen nyt viime torstaista alkaen yritänyt olla antamata mitään lisä. Viikonloppuna laitoin  myös jo 62 koko paidan päälle. En oikein tiedä oliko se ihaan tarpeellista viimeiset 3 viikkoa antaa lisämaitoa, tai luovutinko vaan helposti kun lapsi huusi tai voi myös olla että maitoa oli vähään kuin olin niin väsynyt ja stressantunut. Toisalta kun olen nähnyt nyt kahta lasta kuka 5-6 kk ikäisenä ei ota tuttipulloa ollenkaan, ehkä oli tulevaisuutta ajatelleen kuitenkin ihän hyvää.

Ei kommentteja: