keskiviikko 1. syyskuuta 2010

13 kk/ 13 kuud

Emma alustas lasteaias ja seal läinud ilusti, esimesed haigusepisikud on sealt juba tulnud ja kiire palavik on läbi põetud. Issi arvab, et sai Emmalt selle pisiku ja tema oli haige terve nädala. Naljakas on tähele panna, kuidas Emma on muutunud asjalikumaks, ei teagi kas on sellest ka kui on olnud lasteaias ja seal on teisi natukene suuremaid lapsi, kes näitavad eeskuju. Uue "sõnana" on tulnud mäm-mäm, mis tähendab siis sööki ja siis kui nälg tuleb minnakse ise söögitooli juurde valmis. Muidu ikka üritatakse öelda sõnu järgi aga ega kõikide tähendust veel ei tea. Hetkel on peamiseks joogiks ikka piim ja seda ei taheta kuskilt mujalt juua, kui lutipudelist.. olen proovinud nii palju erinevaid tasse aga ei õnnestu, noh vaatame veel, ei ole ehk veel päris paanikat. Muidu lutt on vahest öösiti veel vajalik usun et see jääb ka iseenesest ära, ei ole tahtnud seda hetkel päris ära jätta, sest muidu võib endale pöidla vms leida ja sellest on siis raskem lahti saada. Hambaid on meil 15-16 viimased 4-5 tekkisid ühtäkki, samas kui tagasi mõelda, siis oli Emma küll rohkem jonnine, kuid kujutasin, et ta kuri mulle, et on pidanud lasteaias olema. Pikkuse ja kaalu koha pealt endmed puuduvad, samas riided veel väikseks jäänud ei ole, niiet usun et pikkust väga palju juurede tulnud ei ole. Potil käimist harjutame ja midagi ikka sinna on saanud aga ega jah, see on ikka õnne mäng millal ta seal jaksab istuda. Annan neil lasteaias teha rohkem tööd selle kallal, sest seal onistumise seltskonda ja ilmselt toredam istuda, kodus on igav.

Emma on aloitanut tarhassa ja seillä on mennyt kaikki ihan hyvin. Ensimäiset tarha pöpöt on saatu ja sairastettu yhdessa päivässä. Iska uskoo että sai itselleen Emman pöpön ja sairasti sitä viikkon. Hauska on huomata kun Emmasta on tullut asiallisempi, en tiedä onko se sitten siitä että on ollut tarhassa ja seillä on isompia lapsia ketkä näyttä mallia. Uusi "sana" on tullut mäm-män, mikä siis tarkoita ruoka ja kun nälkä tule, sitten mennän itse valmis syöttötuolin luo. Muuten yritetaan kovasti toista sanoja, mutta sanojen tarkoitus ei ole veilä ihan selvä. Täällä hetkellä on pää juomana maito, mitä kyllä suostutaan juomaan vaan tuttipullosta. Olen yritänyt kaikenlaisia mukeja, mutta ei tykätä niistä. Ei kai sillä oo niin kiire, pidä vaan kokeilla. Muuten on tutti vielä käytössä öisin ja en ole sen pois jättämisen kanssa pidänyt kiiretta kun selvästi se on hänelle tärkeä ja en halua että hän keksi peukalon tms, koska siitä on sitten vaikeampi päästä eroon.
Hambaita on 15-16 ja viimeiset 4-5 tuli ihan yllätaen, nyt kun mietin taaksepäin, sitten Emma oli kyllä jonkunverran kiukkunen, mutta kuvitelin että kiukutele minulle, kun on pidänyt olla tarhassa. Paino ja pidus tiedot puuttu, mutta vaatet ei ole kauhean pieneksi jäänyt, eli varman ei mitään valtava muutosta ole. Potalla käyntia harjotellan vaihtelevalle edistuksella, se on aika lailla onnea jos jaksetaan siellä istua. Jotain on onnistunut sinne saadakin, annan tarhassa tehdä enimäkseen töitä sen kanssa, kun seillä on potalla olemisen seura ja kotona on niin tylsä.




2 kommenttia:

Tiiu kirjoitti...

Kas tuleb meelde mis sul endal väiksena öösel luti asemel oli ... ;-))

Triin kirjoitti...

kust mina seda teada võin? räägi välja mis mul siis oli