perjantai 15. huhtikuuta 2011

perjantai

Taas on reede ja nädal kulunud kes teab kuhu. Olin esmaspäeval vaba ja sain midagi tehtud ka, tegin Emmale kaltsunuku, nägin kunagi ammu juba kuskil pilti sellistset ufo laadsest nukust, kellele ei ole vaja juukseid ega muud sellist ja mul oli tegelikult vist juba aasta jagu tükidki välja lõigatud, illegipärast mu masin ei soostunud seda siis õmblema (arvatavasti ei sobinud kangas ja niit kokku) nüüd võtsin ennast üks õhtu kätte ja vola. Emmale igatahes meeldib, nuku pääses ühel päeval isegi päevaunedele Emmaga samasse voodisse, see on juba suur asi, sest pärast seda kui Emma endale uue voodi sai, seal on saanud magada ainul Ihaa(eesel).

Taas on perjantai ja koko viikko on mennyt jonnekin. Olin maanantaina vapaalla ja sain jotain aikaiseksikin, tein Emmalle molla-maijan. Näin aikoja sitten jossain kuvan tommosesta avarusolion tyylisesta nukesta ja päätin tehdä Emmalekin semmoisen. Oikestaan olin leikanut palatkin joo varman vuosi sitten mutta silloin ei oikein konee suostunut ompeleman (varmankin lanka ja kankas ei sopinut yhteen) nyt sitten yhtena iltana sain sen valmis. Emma ainakin tykkä siitä, kun yhtena päivänä pääsi maija nukkuman päkäreita Emman kanssa, sen jälken kun Emma sai uuden sänkyn sinne ei ole pääsenut kuka muu kun Ihaa(aasi)


Nägin Ratulas (soome pealt tulev programm) sellist leiba mille nimi on lehmahunnikuleib, kuna see näeb välja selline retsept oli lihtne ja tahtsin proovida, selline sellest tuli ja maitse oli hea....

Näin Ratulassa leibä minka nimi on lehmänläjä leibä, kun sen ulkonäkö ei ole mikä kauhena kaunis, mutta ohje oli aika helppo ja halusin kokeilla, maku olikin aika hyvää..

Lehmänläjäleipä

50g hiivaa

6dl lämmintä vettä

12-14 dl jauhoja (vehnäjauho, spelttijauho + hiivaleipäjauho)

2 tl suolaa

pähkinöitä, aurinkokuivattua tomaattia, oliiveja, valkosipulia, chiliä, karkeaa merisuolaa

Liuota hiiva lämpimään veteen. Lisää jauhot pikkuhiljaa, kokoajan sekoittaen. Mausteet lisätään taikinan ollessa vielä vellimäistä. Lisää loput jauhot, ja muista jättää taikina löysäksi.

Anna taikinan kohota tunti, siirrä toiseen astiaan ja kohota vielä tunti. Siirrä sitten läjä pellille ja anna vielä kohota siinä hetki. Voit ripotella pinnalle karkeaa merisuolaa.

Paista 200°c uunissa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

1 kommentti:

pamod negi kirjoitti...

Great blog- really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...

Cheap Flights to Mauritius
Flights to Mauritius
Mauritius Flights