tiistai 8. tammikuuta 2013

Uus aasta / Vuosi uusi

Ei tea kuidas teil on aga mina otsustasin et sellel aastal ma endale uue aasta lubadusi ei anna, ei plaani kaalus alla võtta või mida iganes muid plaane luua, siis ei ole vaja ka pettuda kui ei jaksa :D olen lihtsalt tähele pannud et tavaliselt ei jaksa väga pikalt uute plaanidega tegeleda.

Mis meil siis uudist? Renee roomab ja 2 hammast on tulnud üles. On kuidagi naljakas et esimesed hambad tulid juba 3,5 kuuselt ja teised alles nüüd, natuke enne kui sai 7 kuuseks. Need hambad tulid küll sellise tralliga, päeval magas ilusti viisin lihtsalt väsinud lapse voodisse ja jäi magama aga ööd, selline triangel ja miski ei aidanud isegi valuvaigistil ei olnud minumeelest suurt mõju, lihtsalt oli vaja oma mõõt täis nutta ja siis kui magama jäi magas hommikuni. Emma ei ole küll nii väiksena nii tubli olnud et oleks 8-10 tundi jutti maganud, selles suhtes elu on lill.

Emma taas siis on selline suslik, võimuvõitlus on meil siin et kas vanemate sõna või Emma sõna. Seda on vahest täidsa naljakas jälgida, aga jah vanemad on siiani peale jäänud aga ei üllatuks üldse kui halle juukseid hakkakas selle võitlusega tulema. Lasteaeda minemine on siiani suur võitlus, ma ei teagi mida ma teen enam. Mul lõpeb nö emapuhkus ära märtsi alguses ja olen otsustanud et enne augustit ma tööle ei lähe, saan selle aja eest toetust mingi 330 aga kui Emma oleks ka kodus siis sellele lisanduks umbes teised 300 eurot, hetkel Emma lasteaia maks on u 130 kuus(kolm korda nädalas 8 tundi), vähese raha kõrval on 300 suur raha aga siis jääb veel küsimus kas saan siia samasse lasteaeda uueti koha kui proovin sügisel saada? Oleks vaja vähemalt mõlemad lapsed saada samasse lasteaeda. Ma ei saa aru mis värk see on et talle siin lasteaias ei meeldi, need sõnumis mis lasteaiast koju tulevad on alati et laps on rõõmus ja kõik on hästi jms aga hommikul sinna minna ei taha.

***

En tiedä miten teillä mutta mä ainakin päätin olla antamata mitään uuden vuoten lupauksia, jos ei suunnitele mitään ei tarvitse myös pettyä jos ei jaksakaan tehdä :D Olen vaan huomannut että en jaksaa uusien asioiten kanssa kauhean kauan toimia.

Mitä meillä on uuta? Renee on oppinut röömimaan ja kaksi hammasta on tullut lisä. On jotenkin hassua että ensimäiset hampaat tuli joo 3,5 kk ikäisena ja seuraavat vasta nyt kuin on joo 7 kk ikäinen. Ne hampaat tulivat kyllä semmoisella kiukulla. Päivällä nukkui tosi helposti, lapsi vaan sänkyyn ja sitten nukahta sinne mutta illalla ei milään saanut häntä nukkuman ja mikään ei autanut ei edes kipulääkella ollut mun mielestaan isoa vaikutusta, hänen pidi vaan itkea oma kiintiö täyteen. Sitten kuin nukahti nukkui nätisti aamun. Emma ei ikina nukkunut tällä tavalla että olisi nukkunut 8-10 tuntia putkeen, siinnä mielessa on kaikki tosi hyvin.

Emma taas lisä vähään haasteita elämän, meillä on tässä valtataistelu että kenen sana maksa hänen tai vanhempien, sitä on aika hassu seurata vierestaan, tähän hetken saakka kuvitelisin että vanhempien sana maksa, mutta en olisi yhtään yllätynyt jos tästä harmaita hiuksia tulisi. Tarhaan meno on vieläkin kauheata, en oikein tiedä mitä teen sen kanssa. Maaliskuun alussa loppu vanhempainvapaa ja alkaisi hoitovapaa, koska päätin että ennen elokuuta en mene töihin. Saisin kelalta n330, mutta jos Emma olisi kotona sitten siihen lisäntyisi espoo lisä + emmasta kotihoitotuki eli n 300. Se on pienessa tuessa iso summa. Isoin kysymys tässä onkin että jos luovun tarhapaikasta saanko saman tarhaan takasin paikan syksylla, silloin pidäsi saada molemmat lapset saman tarhaan. Mä en oikein taju mikä tässä tarhassa on miksi hän ei siitä tykkä. Tarhasta tule aina viestia että iloinen lapsi ja kaikki hyvin, mutta sinne mennä ei halua. 

Ei kommentteja: