perjantai 9. marraskuuta 2012

5 kuune

Reneega käisime arsti juures ja saime uued mõõdud ta kaalub 8500g ja oli 69cm pikk, vaatasin just et Emma oli 6 kuuselt umbes sama pikk aga kergem. Pole siia jaksanud panna üles erinevaid edusamme mida oleme teinud.

Saime taas 3 erinevat vaktsiini, üks vaktsiin on tulnud juurede viimase 2 aastaga, mingi hetk olin vaktsiinide vastu selle pärast et ei tahaks anda igasugu jama lapsele aga siis hakkasin mõtlema et osad asjad on ikka kasulik ka anda. Eelmine kord, siis 3 kuusena oli pärast vaktsiine rahutu olek mitu päeva, siis seekord meil tõusis palavik ja üks öö oli väga vilets. Renee jäi magama alles kuskil 2 paikku öösel. Järgmine õhtu oli ka natukene jama ja magama kuskil 12 paiku öösel. Emmaga ma ei mäleta et oleks vaktsiinidel mingit erilist mõju olnud. Ma ei teagi kas see palavik oli ainult vaktsiinidest, sest nüüd hommikul laps on taas soe. Äkki see on hammastest? Ootan neid  ülemisi hambaid juba tükk aega, esimesed hambad tulid varsti juba 2 kuud tagasi, vaatasin et Emmal kulus umbes kuu, kui tulid järgmised ja see kuidas ta kõike sinna suhu topib kujutaksin ette et igemed sügelevad päris palju ja see jõud millega hammustatakse huh huh. Vahel kui laps on süles ja haarab märkamatult sõrmest kinni ja pistab suhu oi oi oi nagu oleks kuskile ukse vahele jäänud.

Muidu oleme proovinud erinevaid sööke aga kuidagi viletsalt läheb see maitsmine, eriti ei ole soovi olnud suud avada. Vähemalt sööb pudelist sellist piima ja pudru vahepealset möksi ma ei teagi kas sellele mingi nimi on eesti keeles. Hetkel magame kahed päevased uned. Õhtuse magama minekuga ongi natukene keeruline teema. Hea oleks kui saaksime ta magama kuskil 8 paikku aga tihti on nii et ta on juba ennem nii väsinud et ainult joriseb, see aga tähendab seda, et kui ta varem magama läheb siis ta ärkab veel üles ja tahab mängida, mis siis omakorda tähendab et päris öö unedele läheb ta kuskil 11 ja 12 paikku. Magamaminek iseenesest ei ole eriti keeruline õnneks lutt aitab mingil määral ja siis meil on selline marli rätt mis talle meeldib kaisulooma asemel see võetakse kaissu ja magatakse (mitte küll alati päris nii lihtsalt) vahest on vaja lutti käia panemas ja vahest on vaja minna vahepeal veel sülle võtta ja lohutada aga üldjuhul ei ole midagi väga paha.

En nyt kerkee tulkata, käyttäkä googlen tulkkia saate naurakin varman :D

Ei kommentteja: