sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Arbuusihooaeg

Jee poes müüdavad arbuusid on juba head, miks mul on selline tunne, et varem oli ikka alles juunis head arbuusid? Emma sai maista esmaspäeval arbuusi ja talle meeldis. Usun et eelmisest suvest ta seda väga ei mäletagi, sest tal on kuidagi suur eneseületamine uute asjade maitsmine. Pakkusin talle ükspäev maasikaid, mis olid suht ok, mitte nüüd mega head aga mitte ka pahad, neid ei tahetud eriti maista. Peab ikka ootama kui saab siin põllule minna korjama korralikke maasikaid, mis on magusad - usun et hiljem ei saa teda maasikatest eemale :)
Rabarbereid tahaksin ka juba, mitte paljalt söömiseks aga kooki tahaks teha. Rabarberi kook meie pere retseptiga on ikka üle prahi. Vaatasin et meil on õuepeal üks tikripõõsas ei teagi hetkel veel mis sorti aga heal juhul saab sealt ka marju, punasesõstrapõõsa küljes on hetkel väga lubavalt kobaraid, kes teab äkki tuleb hea saak.

Jes kaupassa on myynissa joo hyvät vesimelonit, jotenkin tuntuu että aikaisemmin hyvät vesimelonit on tullut myöhemmin kaupoihin? Emma sai maanantaina maista vesimelonia ja hän tykkäsi siitä kauheasti. Jotenkin uskoisin että hän ei viime kesästä muista että silloinkin tuli syöty vesimelonia, on nimitäin aika iso kynnys uuten juttujen maistaminen. Tarjosin hänelle yksi päivä mansikoita, oli ihan ok mansikat ei mitkä kauhean makeat mutta ok, niistä ei tykätty yhtään. Pidä odota kun tule suomalaiset mansikat niin että pysty pellolta kerämän niitä, uskon että loppukesästä häntä ei saa enää pois mansikoiten luolta.
Raparpereita halusin myös, ei nyt pelkästään syömiseksi mutta kakku voisi olla hyvää. Meidän suvin kakku ohje on niin hyvää, että sitä voisi tehdä. Katsoin että pihalla on yksi karviaismarjan pensas, en oikein tiedä vielä onko minkalaiset marjat, mutta siitäkin voisi saata jotain ja punaherukan pensassa näyttä olevan paljon marjoja tulossa.


  
Eile oli Soomes selline asi nagu restorani päev, kus kes iganes võib avada restorain või kohviku üheks päevaks. Meie lähedal siin olid ühed noored küpsetanud igasuguseid saiakesi ja kooke, käisime sealt ostmas paari asja ja üheks oli rabarberi kook mmm

Eilen oli ravintolapäivä, missä voi jokainen avata ravintolan tai kahvilan tms yhdeksi päiväksi, meidän lähellä olit yhdet nuoret tehnyt pulla ja kakkuja ja käytin ostamassa eri juttuja sieltä, yhdeksi oli raparperi kakku mmm

Ei kommentteja: