sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Liidut

Emma sai kingituseks sellised rasvakriidid, mis on pealtnäha toredad aga see katastroof mis nedest sünnib huh huh. Ma mõtlesin alguses et noh tavalised rasvakriidid mis seal ikka las laps joonistab aga kuna need on eriti pehmed siis nendest tuleb pudi ja kõik kohad on seda täis, sama enamvähem et värviks guazidega. Oleks ma seda teadnud siis oleksin paremini varustanud ennast aga noh kui külalised tulevad ja pistavad lapsele kriidid pihku ja hakkame joonistama siis eriti ei mõtle. Täna hommikul leian veelgi punaseid käejälgi valge kapi pealt ja põrandalt erivärvi triipe... põsitiivne on loomulikult see kõige tähtsam laps oli rõõmus.

Emma sai lahjaksi tämmöiset liidut, mitkä on ulokoa katsotuna kivat, mutta se kauhu mitä pääse laatikosta, kuin se avataan. Miettisin alussa että no liidut miten pahat ne voi olla, mutta kuin ne on aika pehmeitä sitten niistä tule pienia paloja ja sotku on yhtä paha kuin maalaisi sormiväreillä. Jos olisin tienyt sen etukäteen olisin ehkä suojaudunut paremmin, mutta kuin vierat pista lapselle lahjan käteen ja ruvetaan maalaman siis ei oikein ajattele. Tänään löydän vieläkin punasia kädenjälkia valkoiselta hyllylta ja lattaialla on erivärisia raitoja... no mutta tärkeinhän on että lapsi oli iloinen.







värvid on hästi tugevad ja ilusad
värit on vahvat ja kaunit

keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Renee







Need pildid on juba paar nädalat vanad, igatahes kohe kui Renee sai 9 kuuseks siis hakkas püsti tõusma, nüüd on juba suhteliselt andekas sellel alal, kes teab äkki hakkabki kõndima juba varsti. Emma oli selles mõttes palju laisem, ta tõusis püsti alles 11 kuuselt kui ma väga valesti ei mäleta. Hambaid tuleb juurde hetkel on vist 6 ja kaks on tulemas niiet varsti peaks olema juba 8 hammast.

keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

uusi Onni




Kävin kaupassa ja huomasin uuden puuron Omena-kaura, miettisin että kokeillan sitten saman syssyn heti sekin, tämä puuro on tarkoitettu 8kk alkaen kuin edelliset puurot kaikki oli tarkoitettu joo 5kk.
Puuro on pikkaisen rakasempi ja siellä on pienia viljan paloja, mutta ei paljon. Maku on kiva mieto ja vastanotto oli positiivinen.

Käsin poes ja leidsin sealt uue puduru õuna-kaera, mõtlesin et proovin siis selle ka kohe ära, see pudru on mõeldud alates 8. kuust, kui kõik varasemad pudrud olid alates 5. kuust. Pudru on natukene tükolisem kui varasemad ja seal on väikseid kaera tükke aga mitte palju ja maitse on mahe, vastuvõtt igatahes oli positiivne.

tiistai 19. maaliskuuta 2013

Onni on ....

... meillä on testattu Onni puuroja ja velleja. Kuvasta näkyy millä lähettin liikelle, siellä on enimäkseen puuroja koska miedän lähikaupassa sattui oleman surkea velli valikoima just silloin kuin kävin ostamassa tavara. Olen aikaisemmoin kokeillut Onni velleja ja ne on meillä ollut suosittuja, sen takia miettisin että onkin hyvää keskittua välilla puuroihin. Tykkän itse puuroista, kuin ne ei ole kauhean voimaksmakuisia, en muista mite puuroa joskus aikaisemmin kokeltin ja siinnä oli mun mielestaan liika makua ja lapsi ei oikein syönyt sitä, koska hänkään ei ollut tottunut niin voimakan makuun. Onni puurot on kaikki upponut niin hyvin että harvoin mitään on jäännyt lautaiselle. Tosi mukava ja kätevä laisan ihmisen apuvälinne. Todenäköisesti ostan jatkossakin puuroja valmis paketissa, mutta ehkä enemmänkin varalle, koska ollaan rehellisia, siis kotihoitotuella ei ole kaiken ihan varaa :D


Oleme Reneega proovinud erinevaid pudrusid ja velle (mis iganes nende nimi on sellised pudru ja piima vahepelsed asjad, kört?). Pildistasin kogu laari mida poest sain, enamus on pudrud, sest meie lähipoes oli nii vilets valik körte. Olen varem kasutanud palju körte ja nüüd mõtlesin et on hea võimalus proovida ka pudrusid. Minu meelest olid pudrud head ja sobiva maitsega, ehk siis mitte liiga võimsa maitsega, olen kunagi varem proovinud mingit teist valmispudru ja minumeelest see oli kuidagi võimsa maitsega ja Reneele ka ei meeldinud see. Onni pudrud on kõik läinud nii libedalt alla et harva on midagi taldrikule jäänud. Mugav viis laisale prouale. Arvatavasti ostan ka edaspidi neid pudrusid aga ilmselt mitte nii palju, sest olgem ausad selle toetusega millega kodus olen ei ole eriti priiskamist :D

ruuan aikana malli ei oikein suostunut hymyileman
söömise ajal modelle i olnud nõus naeratama



perjantai 15. maaliskuuta 2013

kultakalat / kuldkalakesed

Proovisime Emmaga kalasid ja läks paremini kui olin arvanud, esimene söödi ilusti ära ja öeldi nam (mis tegelikult ei tähenda et oleks olnud väga hea) ja oli nõus teise võtma, mille peale siiski öeldi et ei taha ei olnud hea... Võtsin kaamera valmis, sest olin täiesti kindel et tehakse mingit haput nägu ja oleksin saanud hea pildi aga pidin pettuma, sest sellist pilti ei saanud. Maitsesin ise ka ja maitse meenutas minule tuti-fruti komme, sellised naljakas tarretiskalad olid. Lõppkokkuvõttes võiksin öelda et need kalad on paremad kuimidagimida ma olen varem proovinud aga meie neiu neid sööma pole nõus, noh vähemalt olen taas proovinud. Proovimist soovitaksin teistele ka, sest usun et kõik lapsed ei ole nii kapriissed kui meie oma vahest olla suudab :D

Kokeltiin Emman kanssa niitä möllerin kaloja ja alku meni paremmin kuin olin kuvitellut, ensimäinen syötin nätisti ja sanotin oikein että on hyvää ja sitten toisen kohalla sanottin että ei ole hyvää... Otin oikein kameran valmis kun kuvittelin että tule semmoinen hapan naama, mutta semmoista ei tullut, eli on ne kuitenkin niin hyvät. Mun mielstaan kalojen maku muistuta tutti-frutti karkkia ja on maun puolestaan ihan hyvää, semmoinen hassun tuntuinen löllökala. Voisin sanoa että ne on parhat  mitä olen tähän mennessa kokeillut ainakin jos miettia miten lapsille niitä antaa, koska niitä pysty myös pilkoman jos tarvi, meidän neitokainen niitä ei suostu syöman, mutta kyllä suosittellisin kokeileman koska kaikki lapset ei ole ihan niin vahvalla mielipidella varustettuja kuin meidän neitokainen :D